روند و شرایط معافیت تحصیلی خارج از کشور برای ادامه تحصیل دانشجویان مشمول

اگر شما برای دوره ضرورت سربازی غیبت نداشته باشید، میتونید پس از گرفتن نامه پذیرش از دانشگاه خارجی برای معافیت تحصیلی اقدام کنید. معافیت تحصیلی فقط برای دوره‌های ارشد و دکتری داده میشه و برای هر مقطع فقط یکبار صادر میشه. بنابراین اگر شما یکبار ارشد تو ایران خونده باشید و براش معافیت تحصیلی گرفته باشید حالا باید در مقطع دکتری پذیریش بگیرید تا بتونید دوباره معافیت تحصیلی بگیرید. بعد از اینکه نامه پذیریش دانشگاه خارجی رو دریافت کردید توی سامانه نشا به این آدرس ثبت نام میکنید و با پرینت نامه پذیرش باید تشریف ببرید سازمان امور دانشجویان: تهران، میدون فردوسی، خیابون موسوی. اونجا با یکسری مدرک دیگه که مهم‌ترینش برگ سبز و پرینت نمره زبان و مدارک شناسایی با دو سه تا کپی از هر کدوم هست براتون تشکیل پرونده میدن و مبلغ ۳۴ هزار و خورده‌ای از تون میگیرن (شکل یک). بعد یه نامه میدن به نظام وظیفه که با ادامه تحصیل شما در مقطع مورد نظر در دانشگاه خارجی موافقت میشود (شکل دو). با اون نامه میرید نظام وظیفه میدون سپاه و وقتی از گیت‌های اولیه عبور کردید و به ساختمان شماره سه رسیدید از باجه تحصیلی خارج از کشور نوبت میگیرد. تجربه نشون داده که این باجه خیلی شلوغه و متقاضی‌هاش زیادن. صبح زود برید که معطل نشید. اونجا یه نامه میزنن که با معافیت تحصیلی شما موافقت میشه و باید برید باجه امور مالی و مبلغ ۲۰ میلیون نقد و یا ۲۲ میلیون سپرده توی بانک بدید. مزیت سپرده اینه که در مدت تحصیلی سود بانکی بهش تعلق میگیره و میتونید سود رو بردارید. با این حال بیشتر بانک‌ها برای دادن ضمانت نامه بانکی مبالغ دیگه‌ای نظیر کارمزد و غیره دریافت میکنن که باعث میشه مبلغ نهایی از ۲۲ میلیون بیشتر بشه (شکل سه و چهار). بعد از اینکه قضیه پول حل شد، ‌با نامه بانک میرید دوباره باجه امور مالی و بعد از تایید ایشون دوباره باید برید باجه تحصیلی خارج از کشور و نامه معافیت تحصیلی خطاب به سازمان امور دانشجویان رو بگیرید (شکل پنج). این معافیت برای طول مدت تحصیل به علاوه یک سال بیشتر صادر میشه و تا یک سال بعد از اون هم به شما اجازه میدن که به کشور برگردید و پول رو آزاد کنید. مثلا برای دوره دکتری که 4 سال طول میکشه به شما 5 سال معافیت تحصیلی میدن و شما باید تا انتهای سال ششم به کشور برگردید و تکلیف سربازی رو مشخص کنید وگرنه پول ضبط میشه و شما وارد دوره غیبت میشید. در نهایت پس مراجعه با سازمان امور دانشجویان و ارائه نامه معافیت تحصیلی اونا از شما درخواست خرید مدارک دوره‌های قبلی‌تون رو میکنن. اگر مدارک کارشناسی و یا ارشد رو نخریده باشید بهتون یه نامه میدن که باهاش باید به دانشگاه مراجعه کنید و مدارک رو بخرید (شکل شش). قیمت مدارک در سال‌های اخیر بسیار گرون شده و ممکنه برای بعضی‌ها سخت باشه. در هر حال پس از خرید مدارک و تحویل به سازمان امور دانشجویان، به شما نامه‌ای میدن به اداره گذرنامه مبنی بر اینکه شما ممنوع الخروج نیستید و میتونید پس از اون، سالی دو بار از کشور خارج بشید. طبق شنیده‌ها شما نباید بیشتر از سه ماه داخل ایران بمونید و هر شش ماه یکبار باید وضعیت تحصیلی رو به سازمان امور دانشجویان اطلاع بدید.

پس از انجام مراحل فوق توصیه میکنم قسمت آخر مرحله خروج از کشور و معاف شدن از پرداخت عوارض خروج رو هم مطالعه کنید

گرفتن اجازه خروج از کشور دانشجویان و معافیت از پرداخت عوارض خروج

این اطلاعات مربوط به بهار و تابستان 97 هست و ممکنه برای تاریخ‌های بعد از این، قوانین تغییر کنن

شکل یک، مدارک لازم برای صدور معافیت تحصیلی


شکل دو، نامه امور دانشجویان خطاب به نطام وظیفه برای صدور معافیت تحصیلی

شکل سه، نامه نظام وظیفه خطاب به بانک برای تنظیم ضمانت نامه بانکی

شکل چهار، متن ضمانت نامه بانک، ضمانت نامه بانکی باید دقیقا مطابق با این متن تنظیم شود

شکل پنج، نامه نهایی معافیت تحصیلی نظام وظیفه خطاب به سازمان امور دانشجویان

شکل شش، نامه سازمان امور دانشجویان خطاب به دانشگاه جهت خرید مدرک